Kategoriat
Reseptejä

Suolattua lohta ja suolaheinäpyreetä

Ainekset neljälle

Suolattu lohi

  • 500 g putsattua lohenfileetä
  • 1 sitruuna
  • 1/2 puntti tilliä
  • 25 g merisuolaa
  • 15 g sokeria
  • 2 rkl akvaviittia

Suolaheinäpyre

  • 3 hapokasta omenaa
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ dl tuorepuristettua omenamehua
  • 30 g viinisuolaheinää
  • 15 g lehtipersiljaa
  • suolaa maun mukaan

Etikkamarinoidut avomaankurkut

  • 3 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 avomaankurkkua

Valmistusohje

Aloita annoksen valmistaminen kalasta. Poista lohesta rasvat ja ruodot. Raasta sitruunasta kuori ja hienonna tilli.

Sekoita sitruunankuori, hienonnettu tilli, merisuola, sokeri ja akvaviitti keskenään.

Levitä mausteseos tasaisesti kalafileen lihapuolelle. Anna lohen maustua jääkaapissa kahden vuorokauden ajan.

Leikkaa suolatut lohifileepalat haluamaasi muotoon.

Valmista suolaheinäpyree. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi paloiksi. Yhdistä pilkotut omenat, omenaviinietikka, sokeri sekä omenamehu kattilassa ja nosta kattila liedelle.

Kiehauta ja anna hautua, kunnes omenat ovat pehmeitä. Kaada seos tehosekoittimeen ja anna tehosekoittimen käydä täydellä teholla kunnes pyree on tasaista. Jäähdytä omenapyree jääkaapissa.

Kun pyree on jäähtynyt, lisää joukkoon viinisuolaheinä (vain vihreät osat) ja persilja. Käynnistä tehosekoitin ja anna tehosekoittimen käydä täydellä teholla kunnes pyree on tasaista. Mausta suolaheinäpyree lopuksi suolalla.

Valmista etikkamarinoidut avomaankurkut. Kuori kurkut ja muotoile ne haluamaasi muotoon. Yhdistä väkiviinietikka, sokeri sekä vesi kattilassa ja nosta kattila liedelle. Kiehauta liemi.

Jäähdytä marinointiliemi ja kaada se avomaankurkkujen päälle. Anna kurkkujen marinoitua vuorokauden jääkaapissa.

Viinisuositus:

Aromikas saksalainen valkoviini, kuten Scheurebe tai Sauvignon Blanc.