Kategoriat
Reseptejä

Savustettua villisorsanrintaa ja karviaista

Resepti: Ari Ruoho, Ravintola Nokka

  • 2 kpl sorsaa
  • timjamia
  • rosmariinia
  • hunajaa
  • karviaismehua (mielellään kylmäpuristettua)

Ota rintalihat ja savusta niitä noin neljä minuuttia. Paista lihat sen jälkeen pannulla. Mausta hunaja karviaismehulla. Sivele kypsät sorsanrinnat karviaishunajalla. Laita rintapalat hetkeksi 160-asteiseen uuniin paistomittarin kanssa, kunnes niiden sisälämpö on 42 astetta. Anna lihojen vetäytyä rauhassa foliolla peitettynä kymmenisen minuuttia.
Sorsaa voi lämmittää kevyesti juuri ennen tarjoilua uunissa, pari minuuttia alle sadassa asteessa niin, että liha on lämmintä.

Uunikurpitsaa

  • 2 myskikurpitsaa
  • suolaa
  • rypsiöljyä

Kuori ja leikkaa kurpitsat paloiksi.
Kypsennä uunissa 180 °C noin 20 min niin että kurpitsan palat ovat täysin kypsiä ja vähän paahtuneita.

Punaviinikastike

  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 5 dl punaviiniä
  • 1 l riistalientä
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • 1 kpl porkkana
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1dl karviaismehua (mielellään kylmäpuristettua)

Kuori ja pilko kasvikset pieneksi kuutioksi. Kuullota kasviksia kattilassa, kunnes ne hieman ruskistuvat.
Lisää punaviinietikka ja haihduta lähes kokonaan.
Lisää punaviini ja keitä kunnes ¼ viinistä on jäljellä.
Lisää seuraavaksi riistaliemi.
Anna kastikkeen kiehua kasaan ja saostua. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita karviaismehu kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

Viinisuositus: Saksalainen Pinot Noir