Kategoriat
Reseptejä

Liemessä haudutettu lohi

Ainekset kuudelle

  • 700-800 g lohifileetä nahalla

Liemi

  • 6 dl vettä
  • 0,75 dl valkoviinietikkaa
  • 2,5 dl kuivaa saksalaista Rieslingiä
  • 1,5 rkl suolaa
  • 2,5 rkl sokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • 20 kokonaista valkopippuria
  • 1 nippu tilliä
  • 1 viipaloitu punasipuli

Annokseen mukaan

  • ruohosipulia
  • ranskankermaa
  • keitettyjä perunoita
  • 1 kevätsipuli

Leikkaa lohi 3 cm levyisiksi siivuiksi. Ohuimman vatsaosan voi käyttää muuhun ruokaan.

Aseta lohet nahka ylöspäin kuumaa kestävän astian pohjalle (esim. leipävuoka). Laita tillipuntti kalojen päälle.

Kiehauta lohiliemi kattilassa sipulin, viinin ja mausteiden kanssa.

Kaada kuuma liemi lohen päälle niin, että se peittää lohipalat. Peitä astia muovikelmulla.

Anna lohen hautua liemessä pöydällä noin 30 minuuttia ja laita sitten jääkaappiin vähintään tunniksi ennen tarjoilua – voi olla myös seuraavaan päivään.

Nosta lohipalat varovasti liemestä tarjoilulautasille.

Tarjoa liemessä haudutettu lohi keitettyjen perunoiden, kevätsipulin, ranskankerman ja hienonnetun ruohosipulin kanssa.

Viinisuositus:
Kuiva, tuorearominen saksalainen Riesling, esimerkiksi Rheinhessenin alueelta.