Kategoriat
Reseptejä

Herneenverso-mangosalaattia

Resepti: Hotelli Torni

  • 100 g herneenversoja
  • 100 g kurkkua
  • 40 g auringonkuivattuja tomaatteja
  • 120 g tuoretta mangoa
  • 40 g parmesan -lastuja
  • 2 kpl tuoretta limeä
  • tuoretta chiliä
  • limen lehtiä
  • sokeria
  • oliiviöljyä
  • luonnonjogurttia
  • minttua
  • valkosipulia

Kurkut kuoritaan ja poistetaan siemenet, leikataan tikuiksi ja marinoidaan jogurtilla, valkosipulilla, suolalla ja tuoreella mintulla.
Mangot kuoritaan, leikataan suikaleiksi ja maustetaan limenmehulla, sokerilla, tuoreella chilillä, ja limen lehdillä. Annetaan maustua noin yksi tunti. Aurinkokuivatut tomaatit leikataan suikaleiksi.
Parmesaanilastut sulatetaan uunissa levyksi, annetaan jäähtyä ja leikataan tikuiksi.
Kastike: mangon marinadiin lisätään oliiviöljyä ja sekoitetaan hyvin.
Annoksen kasaaminen:

Annos kasataan torniksi siten että kutakin raaka-ainetta kasataan päällekkäin vuorotellen. Lopuksi keon päälle laitetaan parmesaanitikkuja. Kastiketta ripotellaan salaatin päälle.

Viinisuositus: kasvisten kanssa sopii kuiva tai puolikuiva Grauer Burgunder, Riesling tai Silvaner.