Ainekset neljälle
- 4 lohimedaljongia
- 2 punasipulia
- 1 punainen paprika
- 8 broccolinia
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 200g yrttituorejuustoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- Kirveliä tai muuta yrttiä koristeeksi
- Leveää paistofolioa
Kuori ja siivuta punasipuli suikaleiksi. Leikkaa paprika samankokoiseksi suikaleeksi.
Leikkaa broccolinit keskeltä poikki. Paksuimmat varret voi halkaista.
Leikkaa foliosta tuplapituinen pätkä leveyteen nähden ja taita kahtia. Näin saat neliön mallisen folioalustan jokaiselle nyytille erikseen.
Jaa neliöiden keskelle vihannekset. Maustalla suolalla ja pippurilla.
Aseta lohimedaljongit vihannesten päälle ja käännä folion sivut ylös. Kierrä lohinyytit karkin tapaan tiukaksi paketiksi. Höyry kypsentää ruoan, joten on tärkeä että se ei karkaa nyytistä.
Grillausohje:
- Grillin parilalla.
- Reipas lämpö, kansi kiinni.
- Noin 15 minuuttia.
Tarjoilu: Avaa nyytti ja laita tarjoilulautanen nyytin päälle. Keikauta nyytin sisältö lautaselle (käytä paistolastaa tai patakinnasta apuna). Valuta nyytistä liemi kalan päälle kastikkeeksi. Tarjoa ruoka yrttituorejuuston ja tuoreiden yrttien kanssa.
Viinisuositus: Saksalainen, kuiva ja selkeäpiirteinen Riesling. Hanapakkauksista löytyy myös loistavia vaihtoehtoja.